Çevre ve Şehircilik Bakanımız Kurum İlçemizi Ziyaret Etti

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Yusuf Aslan, Belediye Başkan Yardımcımız Hüseyin Aydın ve meclis üyelerimiz ile birlikte ilk olarak mahalle muhtarlarımız ve azalarıyla bir araya gelinirken, Başkanımız Mesut Üner yaptığı konuşmada; “Sayın bakanımıza ve ekibimize bizi burada ziyaret ettikleri için teşekkür ediyoruz. Silivri’de müjdeleri olmuştu, inşallah burada da bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Buluşma sonrasında Manisa Bayırını ziyaret eden Bakan Kurum, Başkanımız Üner ve beraberindeki heyet, burada yaşayan vatandaşlarımızla bir araya geldiler. Burada vatandaşlarımıza seslenen Başkanımız Mesut Üner; “ Bugüne kadar ne söz verdiysek, hepsini yaptık. İnşallah bundan sonra da vereceğimiz sözleri tutarak, sizlere hiçbir zaman mahcup olmayacağız. 31 Mart seçimlerinde bizlere verdiğiniz desteklerden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mesaiye başlarken, arkadaşlarıma her sabah şu soruyu soruyorum. Yukarıda roman vatandaşlarımızın sokaklarında bir problem var mı? Çünkü bugüne hep ötelenmiş bir noktada, hizmet gelmemiş şekilde yaşadınız ama biz, size söz veriyoruz. Çok güzel bir 5 yıl geçecek ve gereken her şeyi biz sizlere yapacağız inşallah. Çok teşekkür ediyorum hepinize.” Dedi.
“BU PROJE FERHATPAŞA VE KALEİÇİ MAHALLEMİZE HAYIRLI OLSUN”
Başkanımız Üner’den sonra konuşma gerçekleştiren Bakan Kurum ise “ Bu sıcak karşılamanız, içtenliğiniz için hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Hepinizin gözlerinin içi parlıyor. Görüyoruz ki bizleri çok seviyorsunuz, bizler de sizleri çok seviyoruz. Sayın cumhurbaşkanımız, sayın liderimiz, sayın genel başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın selamlarını getiriyorum sizlere. Şimdi biz burada ve tüm Türkiye genelinde kentsel dönüşüm projesi yapıyoruz. Bunu nasıl yapıyoruz? Sizlerle birlikte yapıyoruz… İnşallah Kaleiçi ve Ferhatpaşa Mahallesinde de gönüllü dönüşüm başlatıyor ve size en kısa zamanda sağlam, güvenli konutlarınızı teslim ediyoruz. Bu projeyi yaparken, siz yine komşularınızla birlikte yaşayacaksınız. Herkes burada komşularıyla yaşayacak. Bu arazi yapısının içinde parkların olduğu, bahçelerin olduğu, çocuklarımızın güvenli bir şekilde için oynadığı, eğitim gördüğü güzel bir projeyi yapmak istiyoruz. Bu çerçevede de başkanım yarından itibaren bu görüşmeleri vatandaşlarımızla yapmak üzere bu projeyi yerinde yapacağız. Bu projemiz Kaleiçi ve Ferhatpaşa Mahallelerimize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Manisa Bayırı ziyaretinin ardından Ziya Altınoğlu Stadyumu, Cumhuriyet Meydanı ve Kapalı Pazar Yerini ziyaret eden Bakan Kurum, Başkanımız Üner, İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve beraberindeki heyet, burada vatandaşlarla bir süre sohbet ederken, Çatalcamızda yapılacak projelerle ilgili vatandaşlarımızla fikir alışverişinde bulundu.

KÜLTÜR MERKEZİNDE SANAYİ ESNAFI VE MUHTARLA BİR ARAYA GELİNDİ

Çatalca Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde; Bakan Murat Kurum, Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve beraberindeki heyet, Çatalca Sanayi esnafı ve muhtarlarımızla bir araya geldi. Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, Meclis Üyemiz Tuba Uzun çiçek takdim ederek, ilçemize hoş geldiniz dileklerini iletti. Kültür Merkezi’nde esnafa ve muhtarla konuşma yapan Başkanımız Üner “31 Mart seçimlerinde, sanayi esnafıyla biz projelerimizi yaparken, 400’e yakın sanayi esnafımızın da talebi daha önceden kurulan sanayinin ufak geldiğini söylüyorlardı. Bizden, sanayi esnafımız her seferinde yer istiyordu. Biz de sayın Bakanımıza bu konuyu ilettiğimizde, hemen sanayi esnafımızla bir araya gelmemizi söyledi. Ben burada bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. İnşallah güzel bir sanayi yeri bularak, bu sanayiyi buradan taşıyarak, en iyi projeyi halkımıza sunmak istiyorum” ifadelerini kullandı.
Başkanımız Üner’in ardından sanayi esnafına hitap eden Bakan Murat Kurum ise Başkanımız Mesut Üner ile yaptığımız istişareler sonucunda burada bulunduğunu ifade ederken “ Vatandaşlarımızın böyle bir talebi varsa, şehre de, vatandaşlarımıza da katkısı varsa biz de bu projenin içerisinde yer almak isteriz diye konuştuk. Biz istiyoruz ki daha modern alanlarda hem esnafımız hem vatandaşımız hizmet alsın. Buna ilişkin çalışmayı başkanım yapacak. Esnafımız eğer istiyorsa, 400 esnafımızın çoğunluğu burada hizmet veremiyoruz, bizi buradan şuraya taşıyın, bize de bu süreçte yardımcı olun derlerse ki bunun görüşmesini başkanım yapacak. “

“ÖNEMLİ BİR PROJEYİ ŞEHİR MEYDANINA KAZANDIRACAĞIZ”
Bugün burada önemli kararlar aldıklarını belirten Bakan Kurum “Biz de devlet olarak, bakanlık olarak elimizden gelen süreçte esnafımıza, Çatalcalı kardeşlerimize destek olmak istiyoruz. Biz Çatalca’ya ilişkin çok önemli kararlar aldık. Bu kararlara baktığımızda; Çatalca’ya bir millet bahçesi yapacağız ve şehri kaymakamlığın olduğu bölgeyi de içine alan bir şehir meydanı, meydanın altına bir kapalı otopark ve millet bahçesiyle bütünleşecek önemli bir projeyi şehir meydanına kazandıracağız. Etüt çalışmalarımızı Bakanlık olarak Belediyemizle iş birliği çerçevesinde ilerleteceğiz. “ ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından çektirilen hatıra fotoğrafı sonrasında Bakan Kurum ve beraberindeki heyet ilçemizden ayrıldı.