“Çevrenin Korunması ve Geri Dönüşümün Önemi’’ konulu seminerler tamamlandı

Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından çevre bilincini geliştirmek ve geri dönüşüm konusunda duyarlılığı artırmak için okullarda başlatılan ‘’Çevrenin Korunması ve Geri Dönüşümün Önemi’’ konulu bilgilendirme seminerleri tamamlandı.

Okul öncesi yaş grubundan, lise öğrencilerine kadar her yaş öğrenci grubuna hitap edilen seminerler ile 44 okulda 8119 öğrenciye ulaşıldı.

Eğitimlerin öncelikli amacının, Geri dönüşüm çalışmalarına öğrencileri aileleri ile birlikte dahil etmek, öğrencilerin evlerinde olduğu gibi okulda da geri dönüştürülebilir atıklarını evsel atıklarından ayrı bir şekilde biriktirmelerini sağlamak ve ikincil hammadde olarak üretim sürecine dahil etmek olduğu belirtildi.

Atıkların geri dönüşümü çevre kirliliğini önler
Seminerlerde, her atığın çöp olmadığı, atıkların kaynağında ayrıştırılması ve atıkların geri dönüşümüyle çevre kirliliğinin önlenebileceği, doğal kaynakların verimli bir şekilde kullanılabileceği,  bu sayede ülke ekonomisine kazanç sağlanacağı ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılacağı gibi birçok önemli noktaya değinildi.

Ödüllü yarışmalar düzenleniyor
Ayrıca Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında ilçe okullarına yönelik düzenlenen yarışmalar hakkında öğrenciler bilgilendirildi. 2017 Mayıs ayında sonlandırılacak yarışmalarda atık pillerini, bitkisel atık yağlarını, ambalaj atıklarını ve elektrikli ve elektronik eşya atıklarını ayrı toplayan okullara bu yıl çevre haftası etkinlikleri kapsamında ödüller dağıtılacağı bilgisi verildi.

Atık Toplama Kutusu ve ekipmanları için sizlerde 0212 789 75 75 telefon numarasından irtibata geçebilirsiniz.