Çiftçilerimize Tohumları Dağıtıldı

İstanbul’un tarımla özdeşleşen İlçesi Çatalca’mızda çiftçilerimize destek çalışmaları ara vermeksizin devam ediyor. Başkanımız Mesut Üner, “Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi” kapsamında düzenlenen tohum dağıtımı programına katıldı.

Çiftçilerimize, hayvan beslenmesinde önemli yere sahip olan kaba yem ihtiyacını karşılamak ve yem bitkileri ekilişlerini arttırmak amacıyla tohum dağıtımı yapıldı.

İstanbul Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi” kapsamında gerçekleşen tohum dağıtımı programı; Başkanımız Mesut Üner başta olmak üzere İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Yusuf Aslan, Çatalca Tarım ve Orman Müdürü Kadir Güngör, Tarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Müdürü Adnan Yusuf Güney, Çatalca Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ömer Köseoğlu, Çatalca Ziraat Odası Başkanı Seyit Çetin, Muhtarlar Derneği Başkanı Ceyhun Koç ve çiftçilerimizin katılımlarıyla gerçekleşti.

Çiftçilerimize hayırlı olsun

Programda İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, proje ile yem bitkileri üretim alanlarının genişletilerek yem üretim maliyetlerinin düşürülmesinin, kaba yem açığının giderilmesinin, mevcut mera alanları üzerindeki otlatma baskısının azaltılmasının amaçlandığını belirtti.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, ilçemizde tarımı ve çiftçilerimizi destekleyecek projelerin daima öncelikli projeler arasında yer aldığını belirtti. Başkanımız Mesut Üner sözlerinde, “Çiftçilerimizin, hayvan beslenmesinde önemli yere sahip olan kaba yem ihtiyacını karşılamak ve yem bitkileri ekilişlerini arttırmak amacıyla hayata geçirilen proje ile hayvancılıktan elde edilen et ve süt veriminde, kalitesinde artış ve maliyetlerde düşme gerçekleşecektir.  Tohumların çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Program, konuşmaların ardından çiftçilerimize yem bitkisi tohumunun dağıtılması ile sona erdi.