Çocuklar gözyaşlarıyla veda etti

8. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali kapsamında Çatalca’da konuk edilen misafir ülke çocukları gözyaşları içinde ülkelerine döndü.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Çatalca’da muhteşem bir festivalle kutlandı.

Çatalca Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivaline, il ve ilçe içinden çok sayıda ekibin yanı sıra dünyanın dört bir yanından çocuklar katılım sağladı. Gösteri gruplarında çocuklar, tüm yıl boyunca hazırladıkları dans, halkoyunları gibi sahne performanslarını sergiledi.

Gözyaşları sel oldu

Festivale katılmak için Çatalca’ya yurt dışından gelen çocuklar, gönüllü ailelere misafir oldular. Türk kültürünü, yemeklerini, misafirperverliğini ve Çatalca’yı yabancı konuklarına tanıtan gönüllü aileler, konuk çocuklara aile sıcaklığını sunarken festival ile çocukları da yabancı bir arkadaş edinme fırsatı buldu.

Rüya gibi geçen festival sona ererken geride unutulmayacak hatıralar kaldı. Festival süresince pek çok şey paylaşan çocuklar ayrılık vakti geldiğinde gözyaşlarını tutamadılar.

Tekrar görüşmek dilekleriyle ayrıldılar

Ailelerden ayrılmakta zorlanan çocuklar ülkelerine dönmek üzere hazırlık yaparken duygulu anlar yaşandı. Birbirlerine sıkıca sarılarak tekrar görüşme temennilerinde bulunan çocuklar, iletişim bilgilerini paylaşarak bol bol fotoğraf çektirdiler.  Sadece çocukların değil velilerin de ayrılığın hüznünü yaşadığı gözlerden kaçmadı.