Fidanlar Candır, Hayattır; 11 Milyon Fidan Toprakla Buluştu

Geleceğimiz olan çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras ağaçlardır. Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, 81 ilde aynı anda el ele, gönül gönüle yapılan "11 Milyon Fidan Dikim" etkinliğine katıldı.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı olarak Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, "11 Milyon Fidan Dikim" etkinliğine katıldı.

Saat 11:11’de tüm Türkiye’de başlayan "11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan, Yarın Nefes " etkinliği kapsamında ilçemizde de, Çatalca İlyas Çokay Devlet Hastanesi'nde düzenlenen törenle fidan dikimi gerçekleştirildi.

Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirilen tören saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'mızın okunması ile başladı.

Çocuklar geleceğine sahip çıktı

Öğrenciler tarafından okunan şiir ve müzik dinletisi ile devam eden programda minik öğrenciler daha temiz bir doğa için tiyatral bir gösteri sundu.

Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel'in günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşma ardından fidan dikim alanına geçildi.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner'in "Her şey çocuklarımız için" diyerek, daha yeşil bir Çatalca'yı geleceğe miras bırakmak amacıyla, ilçemiz merkezinde ve mahallelerinde devamlı bir şekilde ağaçlandırma çalışması yapan, Çatalca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan alanda, fidanlar toprakla buluştu.

Fidan Dikim Töreni Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel'in katkılarından dolayı Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner başta olmak üzere, Park ve Bahçeler Müdürümüz ve ekibi ile organizasyonun gerçekleşmesine katkı sunanlara teşekkür plaketi vermesi ile son buldu.