Getir Yumurtanı Götür Civcivini Projesi’nin ilk yavruları vatandaşla buluştu

Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün bu yıl uygulamaya koyduğu Getir Yumurtanı Götür Civcivini Projesi’nin ilk yavruları, yumurta veren hak sahiplerine dağıtıldı.

Çatalca Belediyesi’nin tarımı ve hayvancılığı destekleyen projeleri ara vermeksizin devam ediyor.Gelecek Yereldedir” temasıyla hayat bulan projeler kapsamında  “Gezen Tavuk Projesi” ve “Getir yumurtanı, götür civcivini” çalışması yapılırken, yumurta veren hak sahiplerine civcivleri dağıtıldı.

Amaç yerel tavukçuluğu geliştirmek

Yerel tavukçuluğun önemi vurgulanarak vatandaşlarda bilinç oluşmasını sağlamak amacı ile hayat bulan “Getir yumurtanı, götür civcivini” projesi ile vatandaşların doğal, sağlıklı yumurta ve et tüketmelerinin önü açılarak bölgede yerel tavukçuluğu geliştirmek hedefleniyor.

Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yumurta getiren vatandaşların yumurtaları teslim alınarak kuluçka makinasında civcivlerin çıkması sağlanıyor.

Civcivler dağıtıldı

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın önem verdiği projelerden biri olan “Getir yumurtanı, götür civcivini” projesi uygulamaya geçerek, yumurta veren hak sahiplerine civcivleri dağıtıldı.Çatalca Belediyesi Başkan Vekili Erhan Güzel’in katılımıyla gerçekleşen dağıtımda, meclis üyeleri ve birim müdürleri de vatandaşlara civcivlerini teslim ettiler.

Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Naci Coşkun burada yaptığı konuşmada, “Amacımız köy tavuklarının neslinin devam ettirilmesini ve çoğalmasını sağlamaktır. Natürel tavuklardan elde edilecek yumurta ve etle sağlıklı gıdalar elde etmek, insan sağlığına katkı sağlamak hedefimizdir. Genetik olmayan birçok hastalık gıda ile ilintilidir” ifadelerine yer verdi.

Çatalca Belediyesi Başkan Vekili Erhan Güzel, civciv teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Sağlık İşleri Müdürümüze ve tüm Sağlık İşleri Müdürlüğü çalışanlarımıza, yerele, doğala, insanların besin kaynaklarına değer verdikleri için ve bundan önceki etkinliklerimizde olduğu gibi bu etkinliğimize de yumurtalarını getirerek, bu civcivleri üretme noktasında katkı sunan tüm işbirlikçilerimize, Sayın Belediye Başkanımız Cem Kara adına teşekkür ediyoruz. Civcivlerin ömürlerinin uzun olmasını, insanların sağlığına olumlu etki etmesini temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.