“Gezen Tavuk Projesi” konulu seminer düzenlendi

Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen 18. Erguvan Festivali kapsamında, Nazım Özbay Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda “Gezen Tavuk Projesi” konulu seminer düzenlendi.

Yöresel tarım ürünleri ve iyi tarım uygulamaları bakımından ön sıralarda yer alan Çatalca’nın yumurta üretiminde ve tavukçulukta da gelecek yıllarda adından daha fazla söz ettirmek amacıyla düzenlenen “Gezen Tavuk Projesi” konulu seminere konuşmacı olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Müh. Prof. Dr.Türker Savaş katıldı.

Tavuk ve yumurta hakkında geniş bilgi verdi

Tavukların özgürce arazide dolaşıp doğadan ve güneşten her türlü mineral ve gıdaları aldıkları, bütün gün doğal yaşam içinde yaşamaları şeklinde yapılan açık besi tavukçuluğunun halk arasında klasik olarak bilinen köy yumurtası üretimi olduğu belirtilen seminerde, bu tarz besi şekline aynı zamanda Gezen Tavuk Modeli ve Serbest Dolaşan Tavuk Yumurta Üretimi de denildiği ifade edildi.

Başkan Cem Kara 700 tavuk hediye etti

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Çatalca’nın ekonomisine katkı sağlayacağına inandığım her projenin hayata geçirilmesi çiftçilerimize ve dar gelirli vatandaşlarımıza yeni bir geçim kaynağı oluşturacaktır. Yöremizin gerek sosyal, gerekse ekonomik alanda gelişmesinde katkıda bulunacak çalışmaların önemi bu tür seminerlerle bir kez daha bizlere anlatılıyor. Festivalimizde bu tür organizasyonları gerçekleştirmek hem Çatalca insanımıza hem de bölge insanımıza faydalı olmaktadır. Emeği geçen herkese ve Prof. Dr.Türker Savaş’a teşekkürlerimi sunuyorum ” dedi.

Program sonunda Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından vatandaşlara 700 canlı tavuk hediye edildi.