İki Başkanımız El Ele Birlikte Çatalcamızın Geleceğine

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, Çocuk Meclisi’ni kurarak Çatalca’da bir ilki gerçekleştirdi. İlk Oturumu yapılan Çocuk Meclisi’nde Başkanlık Divanı seçimlerinde büyük heyecan yaşandı.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner’in kurduğu Çocuk Meclisi ilk oturum için Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde toplandı. Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, Başkan Yardımcılarımız, Meclis Üyelerimiz ve Müdürlerimizin katılımıyla gerçekleşen Çocuk Meclisimizin ilk toplantısında, çocuklarını Kültür Merkez salonuna kurulan ekran vasıtasıyla izleyen velilerimiz de heyecanlı anlar yaşadı. İlçemizin çeşitli okullarından 250 öğrencimizin başvuru yaptığı Çocuk Meclisimiz ilk toplantısında Divan Teşekkülü seçimlerinin ardından Meclis Başkanı seçimlerine geçti.

Çocuk Meclisi Üyeleri tarafından teklif edilen 5 başkan adayı arasından açık oyla yapılan seçimde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Zümra Aydıner, ilk Çocuk Meclisimizin Başkanı oldu. Yaptığı teşekkür konuşmasında ilçemizde ilk kez kurulan Çocuk Meclisi’nin Başkanı olarak seçilmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Zümra Aydıner, Meclisin kurulmasına öncülük eden Belediye Başkanımız Mesut Üner’e teşekkür etti.

“İlçemiz, çocuklarımız ve geleceğimiz için çalışmaya devam edeceğiz”

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, Çocuk Meclisimize büyük ilgi göstererek başvuruda bulanan bütün çocuklarımıza teşekkür etti. Başkanımız Mesut Üner konuşmasında; “Çatalcamızda bir ilki daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuk Meclisimizin başta siz değerli çocuklarımıza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Bizler ilçemizde birlikte Çatalcayız diyerek, her yaştan her görüşten vatandaşımızı yönetim sürecimize kattık. Çocuklarımız da Çocuk Meclisimizde alacakları kararlarla söz sahibi olsun, demokrasi kültürünü benimsesin, ilçemizin geleceğine bizler ile birlikte yön versin istedik. Çünkü çocuklarımız bizim yarınlarımız, geleceğimiz. Bizler çocuklarımızın iyi yetişmesi, kötü alışkanlardan uzak kalması için Spor Akademimizi kurduk, üniversiteye hazırlanan gençlerimiz için sürekli eğitim merkezi projemizi hayata geçirdik. İlk günden bu yana ilçemiz için, çocuklarımız ve onların geleceği için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Çocuk Meclisimiz Her Ay Toplanacak

Meclis Toplantısı, Başkan Vekillerinin seçimleriyle devam etti. Çocuk Meclisimizin 1. Başkan Vekili Yiğit Melihşah, 2. Başkan Vekili ise Arda Dinçkan seçildi. 5393 sayılı Kanunun 77. Maddesi ve Çocuk Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 7. Maddesi gereği; Çocuk Meclisi, Yönetim Kurulu, İcra Kurulu, Çocuk Hakları Komisyonu, Çocuk Sorunları Komisyonu, Zararlı Alışkanlıklarla Mücadele Komisyonu, Engelli Çocuklar Komisyonu, Doğal Afetler ve Çocuk Komisyonu, Sağlık Komisyonu, Çevre Komisyonu, Eğitim Komisyonu, Trafik Komisyonu, Kültür ve Sanat Etkinlikleri Komisyonu, Kitaplık Komisyonu, Sevgi ve Barış Komisyonu, Hayvanları Sevme ve Koruma Komisyonu, Spor Komisyonu, Gezi Komisyonu ve Çalışmaları Denetleme Komisyonu’na üye seçimleri için çalışmalar yapıldı.

Gerçekleştirilen ilk oturumda Başkan ve Komisyon Üyelerinin belirlendiği Çatalca Belediyesi Çocuk Meclisimiz, belirlenen periyotlarla ayda bir kez toplanmak üzere sona erdi.