İş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi

Çatalca Belediyesi Temizlik İleri Müdürlüğü tarafından personeline, “İş Güvenliği Eğitimi” konulu eğitim semineri verildi.

Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce düzenlenen seminerde, belediyenin ağır ve tehlikeli iş kollarında çalışan personele iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi. Nazım Özbay Kültür Merkezi konferans salonunda verilen eğitim seminerinde iş kazalarının önüne geçilmesi için alınması gereken önlemler ve ilk yardım konuları yanı sıra personelin sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışabilmesi için uyması gereken kurallar ve olası durumlarda yasal hakları anlatıldı.

Tedbirler maksimum düzeyde olmalı

Seminer hakkında bilgi alan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, "Can güvenliği açısından alabileceğimiz tedbirleri maksimum düzeyde almamız gerekiyor. Bununla ilgili gerekli eğitimler yasanın ön gördüğü şekliyle iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilmesi ve personelimizin de bu eğitimi alması gerekiyor. Eğitimler esnasında zaten ben biliyorum diye bir düşünce yok, herkes birçok şeyi bildiğini zanneder eğitim gördükçe bilmediğini fark eder. Bu eğitimlerin başta kendimiz için gerekli olduğunu bilmemiz gerekmektedir. Tabi ki insanın en değerli varlığı kendi canı kendi sağlığıdır ve bu varlığı da muhafaza etmek gerekir. Hizmet içi eğitimlerimizi ara vermeksizin devam ettireceğiz" dedi.