KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİ VE GAZİLERİMİZİ SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ

19 Eylül ve bu tarihi içine alan haftanın Şehitler ve Gaziler Haftası olması sebebiyle İlçe Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş ve Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner tarafından Alaiye Şehitliğimize ziyarette bulunuldu.

Şehitliğimizi ziyaretleri esnasında Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş ve Başkanımız Mesut Üner, İstanbul Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Bölümü tarafından bölgeye "Balkan Şehitliği Müzesi" yapılması planı doğrultusunda devam eden çalışmalar konusunda da yetkililerden bilgi aldı.

Başkanımız Mesut Üner, “ Balkan Savaşı sırasında Çatalca'mızda şehit edilen 86. Alay'ın askerlerine ait 108 yıl sonra Alaiye Şehitliğimizde bulunan toplu mezar, Şehitlerimiz ve Gazilerimizi andığımız bu anlamlı günlerde onların yazdığı kahramanlık destanları sayesinde bu topraklarda yaşamımızı sürdürdüğümüzü bir kez daha gözler önüne seriyor” şeklinde konuştu. Sözlerinin devamında “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız, milletimiz, bayrağımız uğruna şehit olan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz “ ifadelerine yer veren Başkanımız Mesut Üner Şehitler ve Gaziler Haftasını kutladı.