Kapı kapı bilgilendiriyor, kaynağında ayrıştırıyoruz

Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çatalcalı vatandaşları çevre ve geri dönüşüm konusunda bilinçlendirmek amacıyla kapı kapı dolaşıyor.

Çevre ve dönüşüm konusunda bilgi veriliyor

Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile lisanslı geri dönüşüm firması İkizler Kağıtçılık işbirliği ve yetkilendirilmiş kuruluşlar AGED ve PAGÇEV’in desteğiyle çevre ve geri dönüşüm konusunda Çatalcalı vatandaşları bilinçlendirmek için; kapı kapı bilgilendirme faaliyetlerine başladı.

Geri dönüşümün yararları anlatılıyor

Bilgilendirme çalışması kapsamında Çatalcalı gençlerden oluşturulan ekiplerce Çatalca’daki ev ve iş yerleri ziyaret edilerek vatandaşlara kağıt, cam, plastik, metal ve ahşap gibi ambalaj atıkları hakkında bilgiler veriliyor. Aynı zamanda ekipler tarafından bu atıkların geri dönüşüme gönderilmesinin yararlarına ilişkin bilgiler içeren broşürler de dağıtılıyor. Toplama sistemi hakkında detaylı bilgi verilen vatandaşlara ayrıca ambalaj atıklarını evsel atıklardan ayrı biriktirmeleri için poşet de bırakılıyor.