Kent Konseyi Engelliler Meclisi

Kent Konseyi Engelliler Meclisinin Halk Eğitim Merkezinde düzenlediği 'Görme Engelliler Farkındalık Günü' seminerine Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner'in eşi Aydan Üner, Başkan Yardımcımız Hüseyin Aydın ve Meclis Üyelerimiz katıldı.

Yazar Psikolog Halis Kurulay'ın katılımı ile düzenlenen toplantıda, görme engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlar, hayatlarında yaşamış oldukları sıkıntılar konuşuldu.

Görme Engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek için düzenlenen farkındalık etkinliğinde  Yazar Psikolog Halis Kuralay öncelikle engellilerin anormal insanlar olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizdi.
Görme engellilerin yaşadıkları sorunlara değinen Kuralay, “Görme engelliler günlük hayatta birçok problemle karşı karşıya kalmaktadır. Günlük işlerini yaparken tek başına hayatlarına devam etmek için çabalarken, onlara istemeden de olsa bazen biz engel olmaktayız. Sarı şeritlerin kullanılamayacak bir halde olması, yarı yolda bitmesi, önüne engel çıkması, sarı şeritlerin bitiş noktasına araba park edilmesi gibi olaylar yaşanan başlıca sorunlardandır" diye konuştu.
Engelli bireylere çoğu zaman ‘başaramaz’ ön yargısı ile yaklaşıldığını, birçok ailenin engelli çocuklarını utandıkları için saklayıp eğitim almalarının önüne geçtiğini belirten Kuralay, bu konuda karşılaştığı bazı örnekleri katılımcılarla paylaştı.