Kıbrıs Gazilerimiz İçin Milli Mücadele Madalyası ve Berat Takdim Töreni Düzenlendi

Vatanımızın müdafaası uğruna canlarını hiçe sayan Kahraman Gazilerimiz için Çatalca Kaymakamlığı tarafından Milli Mücadele Madalyası ve Berat Takdim Töreni düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen Milli Mücadele Madalyası ve Berat Takdim Töreni’ne; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Garnizon Komutanı Albay Gökhan Mayil, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Çamuroğlu, Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner adına Belediye Başkan Yardımcılarımız Hüseyin Aydın, Ömer Erçin, İkram Kaya ve Cengiz Uçar, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Aslan, MHP İlçe Başkanı Mehmet Tufan Erçağ, Çatalca Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Fethi Kansu, Gazilerimiz ile aileleri ve Belediye Meclis Üyelerimiz katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan Milli Mücadele Madalyası ve Berat Takdim Töreni, vatanımız uğruna canlarını feda eden Kahraman Şehitlerimiz için okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ise Çatalca Muharip Gaziler Derneği Başkanı Fethi Kansu, Çatalca Belediye Başkan Yardımcımız Hüseyin Aydın ve İlçe Kaymakamı İnci Sezer Becel tarafından gerçekleştirildi.

“Gazilerimize Şükran ve Minnet Borçluyuz”

Çatalca Belediye Başkan Yardımcımız Hüseyin Aydın Madalya Berat Takdim Töreni'nde yaptığı konuşmada; "Gazilerimiz şanlı tarihimiz boyunca, ülkemizin her karış toprağında, vatanını, bayrağını korumak ve savunmak için canlarını ortaya koymaktan çekinmemiştir. Ülkemizin bağımsızlığı ve varlığı için mücadele eden tüm gazilerimize şükran ve minnet borçluyuz. Gazilerimizin bizlere emanet ettiği vatanımızı aynı inançla korumaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum" dedi.

1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan Kahraman Gazilerimiz; Gazi Nail Paypay, Gazi İsmail Yörük, Gazi Fuat Göksel adına eşi Emine Göksel’e, Gazi Zühtü Dilme ve Merhum Gazi Recai Atay adına eşi Müzeyyen Atay’a İlçe Kaymakamı İnci Sezer Becel, Garnizon Komutanı Albay Gökhan Mayil, Belediye Başkan Yardımcımız Hüseyin Aydın ve Çatalca Sosyal Hizmet Merkez Müdürü Ahmet Uslu tarafından Milli Mücadele Madalyası ve Beratları takdim edildi.