KUMAŞ VE TOPRAK MAHARETLİ ELLERDE SANAT ESERİNE DÖNÜŞTÜ

Başkanımız Mesut Üner Çatalca’nın adının eğitimle özdeşleşmesi için yapılan tüm çalışmaların sonucunu almaya başlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Çatalca Halk Eğitim Merkezi’nde her yıl vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda giyimden bilgisayara, deri işlerinden seramiğe birçok branşta açılan kurslar yılsonu sergilerine başladı.

Kestanelik Mahallemizde giyim ve seramik kursiyerleri Başkanımız Mesut Üner ve İlçe Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş’in açılışını yaptığı sergide kurs bitirme belgelerini de yine protokol üyeleri tarafından aldılar.

Sergi açılışında konuşma yapan Çatalca Halk Eğitim Müdürü Yunus Taslı Belediye Başkanımız Mesut Üner ve İlçe Kaymakamımızın konunun üzerinde hassasiyetle durması ve destekleriyle kazanılan ivme ile 8000’i aşkın kursiyere çeşitli branşlarda eğitim vermeye başladıklarının altını çizdi. İlçemizde geçtiğimiz yıl kooperatifçilik kursu açıldığı ve bu kursları bitirenlere üretime destek olmak amacıyla vergilerden muafiyet sağlandığı ifade edilirken aynı zamanda ortaokul ve lise eğitimleri yarım kalan vatandaşlarımız için de Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim programları olduğu belirtildi.

Eğitim Önceliğimizdir

Başkanımız Mesut Üner yaptığı konuşmada, göreve geldiğinde eğitim konusunda İstanbul’un en geride kalmış ilçesinin Çatalca olduğunu görmenin üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek, “İstanbul’un eğitimde en alt sıralarda kalan ilçesiyken ‘Eğitim Önceliğimizdir’ diyerek çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimi için birçok çalışma başlattık. Ücretsiz üniversiteye hazırlık kurslarımızla, uzman eğitim kadromuzla bu hedefimizi gerçekleştirme yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Bizler Çatalca’mızda Kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Merkezimiz ve Belediye olarak bu atılımı yapmak üzere işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Halk Eğitim Merkezimizde her yıl kursiyer sayımızın artması da yine bizlerin doğru yolda olduğunun en güzel ifadesi.” ifadelerine yer verdi.

Usta eğitmenler tarafından verilen giyim ve seramik kursuna katılan öğrencilere belgeleri verilmesi sonrası birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergi hep birlikte dolaşıldı. Başkanımız Mesut Üner yapılan çalışmalar hakkında bilgi alırken kursiyerleri ve eğitmenlerini tebrik etti.

#Birlikte Çatalcayız