Miniklere ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi

Çatalca Belediyesi Bayram Kıran Çocuk Bakımevi’nde eğitim gören minik öğrenciler ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirildi.

Sosyal Belediyeciliği ilke edinmiş, halkın memnuniyetini ön planda tutan, onların ihtiyaçlarına özen gösteren Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın önemle üzerinde durarak faaliyetlerini yakından takip ettiği Bayram Kıran Çocuk Bakımevi, birçok yaş grubundan öğrenciye eğitim vererek geleceğe hazırlıyor.

Faaliyetler neşe içinde geçiyor

Eğitim sürecinin en önemli kısmı olan okul öncesi eğitiminde, çocuğun bedensel, bilişsel, duygusal-sosyal gelişimini sağlamak amacıyla hizmet veren Bayram Kıran Çocuk Bakımevi, çocukların gelişim düzeyleri, ilgi alanları ve ihtiyaçlarına göre hazırlanan eğitim programlarıyla, bilimsel bilgiyi ön plana çıkaran, yaratıcılığı destekleyen, sanatsal ve kültürel etkinliklerle minik öğrencileri buluşturuyor.

Öğrencilerin sosyal, fiziksel ve ruhsal ihtiyaçlarını karşılamak, hoşça vakit geçirmeleri ve gelişimlerini desteklemek için her eğitim döneminde İngilizce, Resim, Folklor Jimnastik ve Müzik dersleri verilen Bayram Kıran Çocuk Bakımevi’nde belirli gün ve haftalara uygun faaliyetler de unutulmuyor.

Merakla dinlediler

Konusunda uzman kişiler tarafından bilgi amaçlı etkinliklerinin de sık sık düzenlendiği kreşte minik öğrenciler son olarak, ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirildi. İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkililerince minik öğrencilere ağız ve diş sağlığı, diş fırçalama tekniği ve diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması amacıyla diş sağlığının önemi, diş temizliği ve dişlerin nasıl korunması gerektiği anlatıldı. Ağız ve diş sağlığı konusunda uyarıları dinleyen minik öğrenciler, küçük yaşta ağız ve diş sağlığına dikkat edilmesinin ileriki yaşlarda karşılaşılabilecek ciddi sağlık problemlerinin önüne geçtiğini öğrendi. Dişlerini günde kaç kez ve nasıl fırçalamaları gerektiğini diş maketi üzerinden uygulamalı olarak öğrenen öğrenciler, büyük bir merakla anlatılanları dinleyerek uygulayacakları konusunda söz verdi.