Muratbey Mahallemizde İlk Hasat İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya’dan

Muratbey Mahallemizde yetişen ayçiçeklerin hasadı İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya’nın biçerdöverle ilk hasadı gerçekleştirmesi ile başladı.

Muratbet Mahallemizde düzenlenen Hasat Şenliğine katılım gösteren İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya ayçiçeklerin ilk hasadını biçerdövere binerek 13 dönümlük arazide yaptı.

Muratbey Mahalle Muhtarımız Ceyhun Koç ev sahipliğinde ve İlçe Tarım Müdürümüz Kadir Güngör koordinesinde gerçekleşen Hasat Şenliği’ne Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner ve ilçe protokolümüz katıldı.

Hasadımız Bol ve Bereketli Olsun

Yaptığı açıklamada geçen yıl olduğu gibi bu yılda Çatalca’da hasat şenliğine katıldığını vurgulayan İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya, tüm çiftçilere bereketli bir yıl temennisinde bulunarak, “Öncelikle hasadımız bereketli olsun, Cenab-ı Allah’ın bereketi hep bizimle olsun diyoruz, dua ediyoruz. Gayet güzel bir rekoltemiz olduğunu hem İl Tarım Müdürlüğümüz hem buradaki çiftçilerimiz hem de az önce biçer-döver ustam Oktay Bey de söyledi. Şehrimizde dönüm başına rekolte 280-290 kilogram. Ama Çatalca’da bu rakam 300-350 civarında hamdolsun, çok iyi. Biz, yağlık ayçiçeği üretiminde İstanbul olarak Türkiye’de 13., Marmara’da 6. vilayetiz. Bu yıl 60 bin tonun üzerinde bir rekolte bekliyoruz, bunun 15 bin tonunun biraz daha fazlası Çatalca ilçemizde.” ifadelerini kullandı.

Çatalca’daki ayçiçek üretiminin önemine değinen Vali Yerlikaya, “Çatalca, 52 bin dönümün üzerinde araziye yağlık ayçiçeği tohumu ekiyor. Şunu söyleyelim o zaman hep birlikte, geçen sene hükümetimiz tonuna 400 lira, toplam 17 milyon lira ödeme yaptı. Bu sene tonuna yüzde 25 artış 500 lira yaptı. Güzel bir rakam. Böylelikle de desteklemenin toplam tutarını da 22 milyonun üzerinde bekliyoruz. En kısa zamanda da tabii bu hasat gerçekleşecek. Önümüzdeki yıl daha heyecanlı, daha bereketli, daha bol, daha güzel günler, daha aydınlık günler, yağlık ayçiçeği tohumu eken çiftçimizin üzerine olsun diyoruz. Buradan Çatalca Muratbey Mahallemiz’den bütün İstanbul’umuza selam ediyoruz. Çiftçilerimizin sevincini sizlerle paylaşmak istiyoruz.” dedi.

İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya tarafından ilçemize gerçekleştirilen ziyaret, Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner başta olmak üzere, muhtarlarımız, kurum ve kuruluş amirlerimiz ve çiftçilerimizle görüşme ve değerlendirmelerde bulunularak tamamlandı.