Onlar susuyorlar, söyleyemiyorlar

Çatalca Belediyesi minik dostlarımızı ihmal etmiyor. Her canlı için yaşam kaynağı olan su, çeşitli yerlere yerleştirilen otomatik hayvan sulukları ile sokak hayvanlarına ulaştırılıyor.

Çatalca Belediyesi Sağlık Müdürlüğü, “Sokak Hayvanlarını Destekleme Projesi” kapsamında Çatalca’da birçok noktaya yerleştirdiği otomatik hayvan suluklarının bakım ve tamirini gerçekleştirdi.

Onlara sahip çıkmalıyız

Soğuk havalarda yardıma en çok ihtiyacı olan sokak hayvanlarının yemek ve su bulamadıkları zaman dirençlerinin ve ömürlerinin azaldığına dikkat çeken yetkililer, bu konudaki çalışmaların ara vermeksizin devam ettiğini vurguladı. Sokak hayvanları besleme ve rehabilitasyon işlemlerinin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda devam ettiği belirtilirken, susadıklarında kimseden su isteyemeyen sokak hayvanlarına sahip çıkmanın hepimizin görevi olduğu hatırlatıldı. Vatandaşlarımızın da bu konuya duyarlı olmaları gerekliliğini belirten yetkililer, soğuk kış günlerinde vatandaş belediye el ele vererek sessiz dostlarımızın yaşama tutunmasını sağlayabiliriz şeklinde konuştu.