Onların yürekleri vatan sevdasıyla dolu

Çatalca Belediyesi her zaman olduğu gibi yine engellilerin ve ailelerinin yanında olarak onların askerlik sevincine ortak oldu.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın “Engellilerimiz toplumun bir parçasıdır. Onları hayata tutundurmalıyız, onlara destek olmalıyız, onlara yardımcı olmalıyız” sözleri ile her insanın bir engelli adayı olduğunu belirten anlayışı doğrultusunda, Çatalca Belediyesi her zaman engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya devam ediyor.

Askerlik yapmamın mutluluğunu yaşadılar

Genelkurmay Başkanlığınca her yıl 10 - 16 Mayıs ''Engelliler Haftası'' dolayısıyla yapılan ''temsili askerlik'' uygulaması kapsamında, Çatalcalı engelli gençler de askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

Çatalca Belediyesi, Rahmi Silken, İlhan Öksüzoglu, Barış Çalışkan ve İbrahim Bora ile ailelerini evlerinden alarak Hasdal 52. Motorlu Piyade Tümen Komutanlığı’nda düzenlenen “Temsili Askerlik ve And İçme Törenine” götürdü.

Başkan Cem Kara’ya teşekkür ettiler

Engelli gençler askeri elbiselerini giydikten sonra ilk olarak marş eşliğinde asker yürüyüşü yaparak alana geldi.  Ardından Türk bayrağı ve silah bulunan masanın üzerine ellerini koyarak yemin eden engelli vatandaşlara daha sonra terhis belgeleri verildi. Temsili askerlikleri boyunca silahları yakından tanıyıp inceleme fırsatı bulan engelli askerler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya desteklerinden dolayı teşekkür eden yemin törenine katılan aileler, çocuklarını askeri kıyafetle görünce duygulu anlar yaşadı.