Çatalca Belediyesi
 OTİZMİN FARKINDAYIZ ÇÖZÜMDE BİR ARADAYIZ

Başkanımız Mesut Üner, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde özel kardeşlerimiz ile bir araya gelerek hem hediyeleriyle sürpriz yaptı hem de “Hayata İz Bırak “ etkinliği ile hep birlikte güne özel rengârenk anılar bıraktı.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, özel çocuklarımız ve vatandaşlarımıza ilçemizde engelsiz bir yaşam sunmak için birbirinden önemli projeleri hayata geçirirken aynı zamanda farkındalık çalışmaları da gerçekleştiriyor.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Başkanımız Mesut Üner tarafından ilçemize yapılan Özel Çatalca Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’mizde farkındalık etkinliği düzenlendi. Kültür İşleri Müdürlüğümüz tarafından koordine edilen etkinlikte otizmli çocuklarımız ve aileleriyle bir araya gelen Başkanımız Mesut Üner, her çocuğumuzla tek tek ilgilenerek ailelerimiz ile sohbet etti.

Çatalca Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş, Başkan Yardımcımız İkram Kaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Tayfun Özyolcu’nun da katılım gösterdiği programda Başkanımız Mesut Üner yaptığı konuşma ile özel kardeşlerimizin ve ailelerin her zaman yanında olduğunu belirtti.

Tüm Çocuklarımızı Kendi Çocuklarımız Gibi Görüyoruz

Başkanımız Mesut Üner sözlerinde, “Özel kardeşlerimiz bizler için çok değerli ve hepsi bizler için kendi çocuğumuz gibi. İlçemizde özel çocuklarımızın ihtiyaçları olan çalışmaları yapmak, onların sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlamak sadece ailelerinin değil, hepimizin sorumluluğu. Bu nedenle Belediye Başkanlığı’na tahsis edilmiş binayı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yaparak ücretsiz olarak çocuklarımızın hizmetine sunduk. Çocuklarımız burada 4 programda eğitim alıyor. Ayrıca Kültür Merkezimizde Odyolog eşliğinde konuşma terapisi eğitimi, spor eğitmenimiz ile spor eğitimi veriyoruz. Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuz da bu kardeşlerimiz için önemliydi, kardeşlerimiz çok yakında havuzumuzda yüzebilecekler.

Bu anlamlı günde bizlerle birlikte olan tüm çocuklarımıza ve ailelerine teşekkür ediyor,  “Otizmin Farkındayız Çözümde Bir Aradayız” diyerek bir kez daha daima onların yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Bizler sadece bir gün değil her gün onların yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Eller Boyandı Hayata Günün Anısına İz Bırakıldı

Farkındalık etkinliği Belediye Başkanımız Mesut Üner’in çocuklarımıza armağanı olan Scooterların çocuklarımıza hediye edilmesi ile devam etti.

Çocuklarımızın mutlulukları  “Hayata İz Bırak” etkinliği ile hazırlanan stantta rengarenk boyalarla el izlerini çıkarmalarıyla sürdürüldü.