Pehlivanlar Çatalca’da Kol Bağladı

Pehlivanlar Çatalca’da Kol Bağladı

20. Erguvan Festivali kapsamında düzenlenen ata sporu “Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri” Türkiye’nin birçok yerinden gelen pehlivanların muhteşem güreşleriyle Çatalca’daki Er Meydanı’nda gerçekleşti.
Çatalca Belediyesi’nin Erguvan Festivali kapsamında düzenlediği ve her yıl 30 Ağustos tarihinde yapılması gelenek haline gelen “Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri” Ulu Cami Çayır Alanı’nda düzenlendi.
Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, güreşler başlamadan önce tüm konuklara hoş geldiniz diyerek güreşçilere ve hakemlere başarı dileklerinde bulundu. Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden gelen pehlivanlar, Er Meydanı'nda kıran kırana bir mücadele sergileyerek, güç ve kuvvetlerini gösterdi.
Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Güreşleri, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, Çatalca Güreş Ağası Hasan Koç, İl ve İlçe Protokol Üyeleri ile çok sayıda güreş sever vatandaşlar ilgi ve heyecanla izledi.
Başpehlivanlar er meydanında buluştu. Gün boyu süren güreş müsabakalarında heyecan doruktaydı. Birçok güreş ağası da Çatalca Büyük Yağlı Pehlivan Güreşlerini izlemek için alanda yerlerini aldı.
Çatalca’nın Yeni Güreş Ağası Belli Oldu
Erguvan Festivali’nde düzenlenen Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Çatalca’nın yeni güreş ağası da belirlendi. Mega Su Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Tatlı Çatalca’nın yeni Güreş Ağası ünvanının sahibi oldu.
Dereceye Giren Pehlivanlar Madalyaların Sahibi Oldu
Minik-1’de Berkay Bülbül, Minik-2’de Özer Özgür Aslan, Minik-3 Teşvik- 1’de Güvencan Türkoğlu, Teşvik -2’de Alparslan Daş, Tozkoparan’da Doğukan Toprak, Ayak’ta Rıfat Eren Cıdak, Deste Küçük’te Alican Türk, Deste Büyük’te Kerem Kahya, Küçük Orta Küçük’te Hüseyin Soğuközlü, Küçük Orta Büyük’te Seçkin Duman, Büyük Orta’da Zafer Daman, Başaltı’nda Rıdvan Kaya rakiplerini yenerek birinci oldular. Dereceye giren sporculara madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.
Final Güreşinde Nefesler Tutuldu
İzleyicilerin nefeslerini tutarak izledikleri başpehlivan güreşlerinde yarı final güreşleri Mehmet Yeşil Yeşil, Hüseyin Gümüşalan, Şaban Yılmaz, Faruk Akkoyun arasında oldu. Finale kalan Mehmet Yeşil Yeşil- Hüseyin Gümüşalan müsabakası ayakta izlenirken bu güreşin sonunda Çatalca’nın Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil oldu.