Saat 19.23... Muhteşem Çatalca'da 96 metre Türk Bayrağı ile Muhteşem Yürüyüş

Cumhuriyetimizin 96. yılı kutlamaları ilçemizde 96 metre Şanlı Türk Bayrağımız eşliğinde yediden yetmişe binlerce vatandaşımızın Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayına coşkulu katılımıyla gerçekleşti.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve binlerce şehidimizin kurtuluş destanı yazarak bizlere armağan ettiği Cumhuriyetimizin yıl dönümünün büyük bir coşku ve muhteşem bir bayram tadında yaşanmasını sağladı.Günlerdir düzenlenen kutlamalar bugün gerçekleşen Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı ile son buldu.

Cumhuriyetimizin ilan edildiği 1923 tarihine istinaden 19.23'te Nazım Özbay Kültür Merkezi önünden Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel ve Başkanımız Mesut Üner'in katılımıyla başlayan yürüyüşte çocuklarımız, gençlerimiz, kadın, erkek binlerce vatandaşımız ellerinde bayraklar, meşaleler ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözleri eşliğinde yürüdü.

Başkanımız Mesut Üner; Muhteşemsin Çatalcam

Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüş sonrası Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından meydanda düzenlenen konser alanına geçti. Sahneden Çatalcalılara seslenen Başkanımız Mesut Üner sözlerinde, "Çok güzel bir 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutluyoruz. Dün akşam Cumhuriyet Resepsiyonumuzda tüm parti başkanlarımızla, bugün resmi törende öğrencilerimizle, okullarımızla, bu akşamda Cumhuriyet Yürüyüşümüz ve Fener Alayımızda tüm Çatalca ile hep birlikte ve sonrasında sanatçımız Gökçe konserini de dinleyerek muhteşem Çatalca'da muhteşem bir bayram kutluyoruz. Çatalcam Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun"ifadelerine yer verdi.