Saatler 9’u 5 Geçe Çatalca’da Hayat Durdu

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Çelenk Töreni’ne katıldı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yıl dönümü nedeniyle Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda Çelenk Sunma Töreni düzenlendi. Törende Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı Albay Gökhan Mayil, Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, tüm kurum ve kuruluşların temsilcileri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Saat 9’u 5 geçe Atamızın anısına 2 dakikalık siren sesi ile saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla program sona erdi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde Gerçekleştirildi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Töreni Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program ile devam etti. 2 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşma Çatalca Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Sosyal Bilimler Öğretmeni Canan Şimşek tarafından yapıldı.
Atatürk’ün son günlerini anlatan videonun izlenmesi ardından program; Mehmet Akif Ersoy öğrencilerinin hazırladığı şiirler, ‘Atatürk’ten Mektup’ isimli oratoryo gösterisi, ‘Atatürk Kimdir’ adlı video gösterimi, ‘Atatürk ve Çoban Mustafa’ adlı tiyatro oyunu ve yine okul öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği şarkılarla devam etti.
Program; ilçemizde düzenlenen ‘Atatürk’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Çatalca Kaymakamı İnci Sezer, Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner ve ilçe protokolümüz tarafından ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.