Şehidimizin okulunda ilk ders zili çaldı

Şehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker, kendisinin de mezun olduğu ve isminin verildiği okulda düzenlenen 2017-2018 eğitim- öğretim yılı açılış töreninde anıldı.

İstanbul’daki yeni eğitim öğretim yılı açılış töreni Çatalca Nakkaş Mahallesi’nde yapıldı. Eski adıyla Nakkaş İlkokulu’nda yapılan törende okula, 31 Mayıs’ta Şırnak’ta şehit düşen P. Kurmay Albay Gökhan Peker’in adı verildi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İl Jandarma Komutanı Nuh Köroğlu, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, Örcünlü 12. Mühimmat Bölük Komutanı Yüzbaşı Gökhan Sunman, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İlçe Siyasi Parti Başkan ve üyeleri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen törene Şehit P.Kurmay Albay Gökhan Peker’in kendisi de öğretmen olan eşi Nilay Peker ve ailesi de katıldı.

İlk ders zilini çaldılar

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende öğrenciler şiir okudu ve dördüncü sınıf öğrencileri okula yeni başlayan birinci sınıflara çiçek takdim etti. Yapılan konuşmaların ardından yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zili İstanbul Valisi Vasip Şahin, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci tarafından çalındı. Programda daha sonra sınıflar gezilerek öğrencilere okul çantası ve kalemlik hediye edildi.

Şehitlerin evleri ziyaret edildi

Törenden önce Şehit P.Kurmay Albay Gökhan Peker’in Nakkaş Mahallesi’nde ki evini ziyaret eden protokol üyeleri törenden sonra Hakkari'nin Çukurca ilçesinde hain terör saldırısında şehit olan şehidimiz Piyade Sözleşmeli Er Halil İbrahim Gürel'in Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi’nde bulunan evini de ziyaret ederek taziyelerini iletti.