SEVİMLİ DOSTLARIMIZ YENİ BESLEME İSTASYONLARI VE KULÜBELERİYLE ARTIK DAHA MUTLU

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner’in ilçemize bırakılan sokak hayvanları ile ilgili açıklamaları hayvanseverleri bir araya getirdi. Düzenlenen etkinlikle sevimli dostlarımız için belediyemiz tarafından hazırlanan besleme istasyonları, kulübe yapımı ve besleme etkinliği gerçekleştirildi.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner’in İstanbul’un en büyük yüzölçümlü, ormanlık ve kırsal alanları fazla olan ilçemize bırakılarak, sayıları her geçen gün artan sevimli dostlarımızın daima yanında olmaya, besleme ve tedavilerini aralıksız yapmaya gösterdiği büyük gayret hayvanseverlerimizin dikkatinden kaçmadı.Hayvanseverler Çatalca’mızda sevimli dostlarımız için bir araya geldi.

PATİLİYO,  HAYSEVDER, HAYKURDER, LİONS Hayvanları Koruma Komitesi, Zümrüdüanka Grubu ve Yeni Yüzyıl Ünv. Hayvan Hakları Öğrenci Topluluğu’nun Çatalca Belediyemiz işbirliği ile gerçekleşen etkinlikte, Çatalca ve Silivri'nin kırsal alanlarında yaşayan sokak köpeklerinin ağır kış şartlarına direnebilecekleri korunaklı kulübe yapımı, besleme istasyonları ve besleme etkinliği gerçekleştirildi.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner’in ev sahipliğinde Subaşı Mesire alanında gerçekleşen etkinlik; AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca, Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İlçe Jandarma Komutanı Musa Bitigen, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Yusuf Aslan, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Daskut Arama Kurtarma Ekibi, muhtarlarımız ve başkan yardımcılarımızın katılımlarıyla gerçekleşti.

Sevimli Dostlarımıza Besleme İstasyonları ve Kulübeler

Subaşı Mesire Alanı'nda toplanan gruplar tarafından öncelikle kulübe kampı kurularak kulübelerin montajı gerçekleştirildi. Yapılan montajlamalar sonrası ilk olarak bu alanda Çatalca Belediyemiz tarafından hazırlanan besleme istasyonları ve gönüllülerimiz tarafından yapılan kulübelerin yerleştirimi ile aynı zamanda sevimli dostlarımız için besleme çalışması yapıldı.

AK Parti 3. Bölge Milletvekilimiz Tülay Kaynarca yaptığı açıklamada, “Çatalca Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İstanbul’un akciğeri olarak nitelendirdiğimiz Çatalca’mızda dışarıdan getirilerek bırakılan ve ilçeye ait sokak hayvanları için besleme istasyonları oluşturması gerçekten çok önemli. Bu düşüncenin hayata geçmesini tebrik ediyorum. Bu konu ile ilgili yasal düzenlemelerde söz konusu. Son aşamasına gelindi. 2020 yılının Ocak ayında TBMM Araştırma Komisyonu adı altında tüm partilerin içinde emek verdiği güzel bir komisyon oluşturuldu. Aylarca çalıştı, Türkiye’nin her noktasında bulunan hayvan hakları derneklerinden, aktivistlerinden, hepsinden düşünce, görüş alınarak yasal düzenleme iyi bir noktaya getirildi. İnşallah yeni dönemde bu yasal düzenlememiz hayata geçecek. Ben bir kez daha,  Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner’e, Sayın Kaymakamımıza, İlçe Başkanımıza, Müdürlerimizin her birine ve burada bulunan derneklerimize, gönüllü olarak gelen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor yürekten kutluyorum. Bu konunun sürdürülebilirliği içinde neler yapılabilir bundan sonraki adımlarda da onu takip edeceğiz. Çatalca’mızdan tüm Türkiye’ye selamlarımızı ve bu duyarlılığımızı hassasiyetle dile getiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Çatalca’mız adına teşekkür ediyorum

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner tüm hayvan severlere bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkürlerini sundu. Başkanımız Mesut Üner yaptığı açıklamada; “Öncelikle Sayın Milletvekilimiz başta olmak üzere tüm konuklarımıza bu anlamlı etkinliğe katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Belediye olarak bu konuda en büyük sıkıntıyı çekenlerden biriyiz. Çatalca gibi bu kadar büyük bir coğrafyada sokak hayvanlarına hem bizler tarafından hem de hayvanseverler tarafından gösterilen bu ilgiyle hep beraber onlara daha kaliteli bir yaşam sunmak için çalışıyoruz.Sevimli dostlarımız yeni besleme istasyonları ve kulübeleriyle artık daha mutlu olacak. Ben Çatalca’da ki tüm vatandaşlarımız adına hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Hükümetimize teşekkür ediyorum, böyle güzel yasalar çıkartarak hem bizlere hem de sessiz dostlarımıza destek olduğu için. Daima bizlerle olan Sayın Milletvekilimiz Tülay Kaynarca’ya bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum, bölgemizin her sorununu çok yakından biliyor ve hassasiyetle üzerine eğiliyor” sözlerini kaydetti.

Çatalca Belediyemiz tarafından hazırlanan besleme istasyonlarımız ve Subaşı mesire alanında montajı yapılan kulübeler daha sonra Ekmekçioğlu Mesire alanının iç kısımları, Guguklu Mesire alanı, Akalan tepe ve iç kısımlar, Dağyenice, Kestanelik, Örcünlü ve İnceğiz Mahallelerimizin muhtelif yerlerine yerleştirilerek sevimli dostlarımızın besleme çalışması hep birlikte gerçekleştirildi.