SİT Alanında Bulunan Metruk Yapılarda Güvenlik Önlemleri Alınıyor

Birçok tarihi yerleşim yerlerine sahip olan ilçemizde, Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner’in talimatlarıyla tarihi SİT alanında bulunan, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binalarda güvenlik önlemleri alındı.

Sahipleri tarafından terk edilmiş ya da kullanılmayan metruk binalar, genel güvenlik ve asayiş bakımından tehlike arz ederken görüntü kirliliği yaratmasının yanı sıra sosyal risklere de yol açıyor.

Kaleiçi Mahallemizde bulunan tarihi tescilli metruk binalarda yıkım çalışmaları gerçekleştirilemediği için Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerekli güvenlik önlemlerini almak için yoğun çalışmalar yürütüyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında ekiplerimiz tarafından vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden bu binalarda güvenlik önlemleri alındı. Kötü amaçlar için kullanılmasına da engel olmak için kapı ve pencereleri kapatılarak içine girişleri engellenen binaların çevresi demir bariyerlerle
koruma amaçlı kapatıldı.