Sokaktalar… Acılarını, Sorunlarını Anlatamıyorlar Ama Yalnız Değiller

Çatalca Belediyesi hayatı birlikte paylaştığımız sevimli dostlarımıza sahip çıkmaya devam ediyor. Doğum yapamayan sevimli köpeğimizin 3 yavrusu, ekiplerimizin sezeryan uygulamasıyla dünyaya gözlerini açtı.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner’in önemle üzerinde durduğu konulardan biriside acılarını,sıkıntılarını bizlere anlatamayan sessiz dostlarımız sokak hayvanları. Başkanımızın talimatlarıyla ilçemizde sokak hayvanları konusunda hayvansever dernekleri ile işbirliği içerisinde birçok yeni çalışma başlatılırken, Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz de besleme, aşılama, tedavi gibi uygulamaları ara vermeksizin sürdürüyor.

Birbirinden tatlı 3 yavru dünyaya gözlerini açtı

İlçe dışından getirilerek bölgemize bırakılan sokak hayvanları için gerekli önlemler alınmaya çalışılırken ekiplerimiz tarafından çevre, hayvan ve insan sağlığı açısından tehlike oluşturabilecek etkenlerin önüne geçmek amacıyla iç ve dış parazit uygulamaları da periyodik olarak yapılıyor.

Sevimli dostlarımızın en zor anlarında da yanında olan ekiplerimiz doğum yapamayan köpeğimizin imdadına yetişti. Acil olarak ameliyata alınan anne köpeğimiz gerçekleştirilen sezeryan operasyonuyla birbirinden tatlı 3 yavrusuna kavuştu.

Sağlık İşleri Müdürlüğümüz tarafından kendilerini sahiplenen duyarlı vatandaşımıza teslim edilen minik yavrular ve anneleri sıcak bir yuvaya sahip oldu.