Tarihi Kentler Birliğinden Belediyemize Ödül

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda Çatalca Belediyemiz 4 projesiyle ödüle layık görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle; Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlediği 2019 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması sonuçları internet ortamında gerçekleştirilen jüri toplantısıyla belirlendi. 39 Belediyenin 67 proje ile başvurduğu yarışmada Çatalca Belediyemiz Proje Ödülünü kazandı.

Belediye Başkanımız Mesut Üner’in önem verdiği 4 projelerimiz olan “Tarihi Kaleiçi Surları Restorasyon Projesi, Karacaköy Mahallesi Taşmektep Restorasyon Projesi, Kaleiçi Mahallesi Maliye Lojmanı Uygulama Projesi ve Topuklu Çeşmesi Restorasyon Projesi” Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda Proje Ödülünün sahibi oldu.

Belediyemiz Plan ve Proje Müdürlüğümüz koordinesinde hazırlanan ve Jüri Üyelerince ödül alan projelerimizin; Kale içinde aynı alanda bulunan çalışmaların bütüncül bir senaryo oluşturması ve farklı karakterde yapılarda yürüttüğü çalışmalarında farklı kullanımlara yönelik etkileşimi ön plana çıkaracağı belirtilirken, düzenlenen ödül töreninde Belediyemizin ödülü, Başkan Yardımcımız İkram Kaya ve AK Parti Meclis Üyemiz Turhan Uçar tarafından alındı.

4 Projemizle Bu Anlamlı Ödülü Almaktan Çatalca’mız Adına Gurur Duyuyoruz

Başkanımız Mesut Üner “Çatalca’mızın tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmak, İlçemizi tarihi dokusu bozulmadan gelecek nesillere aktarmak amacıyla yaptığımız projelerden 4 tanesinin yer aldığı çalışmamız ile Tarihi Kentler Birliği’nden bu anlamlı ödülü almaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. M.Ö 2000 yıllarına dayanan tarihsel ve kültürel zenginliğimizle bu ödül Çatalca’mız adına gurur vericidir. Devam eden projelerimizin tamamlanması, yenilerinin hayata geçirilmesi için çalışmaya devam ediyoruz. Ödüllü projelerimizin uygulamasını da başlatmış bulunmaktayız. Çatalca’mıza hayırlı olsun” sözleriyle ödülün ilçemize hayırlı olmasını diledi.