Uçurtmam Göklerde Şenliği'nde Göğü Uçurtmalarla Kapladık

İlkti, Geleneksel Olacak!
Başkan Üner “Uçurtmam Göklerde” Şenliğinde Çocuklarla Bayram Sevincini Paylaştı
Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ilk olarak başlattığı Belediyenin de  katkıları ile hazırlanan 3 bin uçurtmalı “Uçurtmam Göklerde” şenliğinde çocuklarla bayram sevincini paylaştı.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği T.B.M.M’nin kuruluşunun 99. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çatalca’da coşku içinde kutlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen, Çatalca Kaymakamlığı ve Belediyenin katkıları ile organize edilen 3 bin adet uçurtmanın dağıtıldığı, 5 bin kişinin katıldığı “ Uçurtman Göklerde” etkinliği inanılmaz kalabalıkla bir ilke imza attı.
“Elbasan Mahallesi’nde düzenlenen “Uçurtmam Göklerde” uçurtma şenliğine aileleri ile birlikte katılan çocuklar gün boyu kurulan oyun stantlarında eğlenirken, yüz boyama, palyaçolar eşliğinde oyunlar ile düzenlenen yarışmalar ve uçurdukları uçurtmalarla unutamayacakları bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Çatalca’daki devlet ve özel okulların kurduğu stantlarda çeşitli etkinlikler de düzenlenirken Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner tüm stantları tek tek gezdi ve neredeyse alandaki herkes ile fotoğraf çekildi.

Birlik ve kardeşliğimiz için önemli
Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’de bu özel günde çocukların yanında olarak mutluluklarına ortak oldu. Çocuklar ve aileleri ile sohbetler eden ve çocuklarla birlikte uçurtma uçuran Başkan Üner, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlenen bu tür etkinliklerin birleştirici yanına dikkat çekerek, “Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bu bayram gününde binlerce çocuğumuzun gönüllerince eğlenebilecekleri organizasyonlar yapmak önemlidir. Ben İlçe Kaymakamlığımıza ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Belediyemiz olarak, bu tür organizasyonlara katkı sağlamak bize ayrıca gurur veriyor. Böylesi etkinlikleri daha da arttıracağız. Çocuklarımız ve ailelerinin bu tür organizasyonlarda bir arada olması birlik ve kardeşliğimiz için çok önemlidir. Tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum. Her günümüz bayram olsun. ” şeklinde konuştu.
İlçede ilk kez gerçekleştirilen etkinliğe Çatalca’nın birçok mahallesinden binlerce vatandaşımız çocukları ile katılım gösterirken, etkinlik alanına giden yolların neredeyse tamamında trafik resmen durdu. Katılımın yüksek düzeyde olduğu “ Uçurtmam Göklerde” Şenliği için vatandaşlar “ Bu etkinlikte kimin katkısı var ise, hepsini tebrik ediyoruz. Bu şenlik geleneksel hale getirilmeli, biz bunu Mesut Üner Başkanımızdan istiyoruz” derken Üner “ Bu ve buna benzer bir çok etkinliği mahallelerimize yayarak devam ettireceğiz. İlgi büyük, geleneksel hale getirilmesi için bize düşen ne ise yapmaya hazırız” dedi.