“Ulu Çınarlar Genç Fidanlar El Ele” Projesinin startı verildi

Çatalca Belediyesi’nin tarih ve kültürel birikimle yoğrulmuş yaşlılarla gençleri buluşturan “Ulu Çınarlar Genç Fidanlar El Ele” projesi start aldı.

Geçmişten geleceğe Çatalca teması ile bölgenin kültürel, folklorik ve yerel tarih envanterinin oluşturulmasını sağlamak, gelecek nesillere bu değerleri aktarmak amacıyla Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın talimatlarıyla başlatılan proje, Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yürütülüyor. Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Akın ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ramazan Ilgın koordinesinde projenin ilk çalışması Elbasan Mahallesinde başladı. Proje kapsamında ekipler yarında Ovayenice Mahallesi’nde Çatalca’nın kendine özgü yöresel ruhuna şahitlik eden, yaşayan tarih yaşlılarla görüşmeler yapacak.