Vatanımız Uğruna Canlarını Feda Eden Alaiye Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz

1912 yılı I. Balkan Savaşı'nda Çatalca'ya kadar ilerleyen düşman kuvvetleriyle vatan topraklarını savunmak için yurdun dört bir yanından cepheye koşarak gelen ve şehit olan Alaiye Taburu’ndan 657 kahraman askerimiz için anma töreni düzenlendi.

Çatalca Alaiye Şehitliği’nde düzenlenen törene; Çatalca Kaymakam Vekili Silivri Kaymakamı Ali Partal, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Binbaşı Hakan Ergül, Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özgür Çakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Kılınç, Siyasi Parti İlçe Başkan ve Üyeleri, Belediye Meclis Üyelerimiz, Başkan Yardımcılarımız, Şehit Yakınları ve Gazilerimiz, Muhtarlarımız ile Alanya Kent Konseyi Temsilcileri katıldı.

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan anma töreni, Kur’anı-ı Kerim Tilaveti ile Şehitlerimiz için okunan dualarla devam etti. Tören; Şehitliğe karanfil sunumu ile son buldu.