Yağmura anında müdahale edildi

İstanbul’u etkisi altına alan yoğun sağanak yağış ve fırtına Çatalca’da da etkili oldu.

Şiddetli fırtına ile birlikte başlayarak İstanbul genelinde etkili olan yağışlar dün akşam hayatı olumsuz etkiledi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara olası duruma karşı uyarı yaparak ekiplere talimat verdi. Çatalca Belediyesi ekipleri,  her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için sağanak yağmura karşı sahadaydı.

Çamura saplanan araç ve yolcuları kurtarıldı

Çatalca Belediyesi ekipleri yağmurla birlikte harekete geçti. Çamur olan yollar Temizlik İşleri Müdürlüğünce temizlenirken, Fen İşleri Müdürlüğü ise bozulan yollar için seferber oldu. İlçe genelinde kapalı yol bulunmazken, yağmur suyunun zarar verdiği yollara anında müdahale edildi. Ev ve işyerlerinin sular altında kalmaması ve yollarda biriken sular nedeniyle de sürücülerin zor anlar yaşamaması için vatandaşların yardımına koşan ekipler, sağanak nedeniyle yağmurun yollara sürüklediği taş, odun ve molozları temizledi, cadde ve sokaklarda biriken sular temizleyerek trafiğin normal seyrine dönmesi için yoğun çaba harcadı. İnceğiz Mahallesi’nde çamura saplanan araç ve yolcuları ekiplerin müdahalesi ile kurtarıldı.

Başkan Kara “Ekiplerimiz sabaha kadar görevleri başında oluyor”

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, konuyla ilgili olarak; “İl genelinde fırtına ile birlikte kuvvetli sağanak yağış nedeniyle Çatalca’da da birkaç noktada ani su baskını yaşandı. Bazı noktalarda yağmurla birlikte caddeye çamur aktı. Yağmurla birlikte ekiplerimiz seferber oldu ve ilçe yaşamındaki olumsuzluklar ortadan kaldırıldı” dedi.

444 61 02 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz

Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğinin altını çizen Başkan Cem Kara, şiddetli yağışın etkili günlerde ekiplerin 24 saat nöbet tuttuğunu ve olası su baskınlarına anında müdahale ettiğini kaydederek, “Özellikle dere kenarı ve bodrum katta yaşayan hemşehrilerim su baskınlarına ayrıca ağaç devrilmesi ve çatı uçmalarına karşı dikkatli olmalıdır. Vatandaşlarımız bu tür yoğun ve şiddetli yağışlarda yaşanabilecek her hangi bir olumsuzluk karşısında 7/24 görev başında olan ekiplerimize ulaşabilirler” dedi.