Yaralı Karaca’ya ilk müdahaleler yapıldı

Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri yaralı Karaca’ya ilk müdahaleleri yaptı.

Çatalcalı duyarlı vatandaşların Çiftlikköy Yolu Çatalca istikameti yol kenarında yaralı olarak bulup Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne getirdiği dişi Karaca’ya ilk müdahale ekipler tarafından acil olarak yapıldı.

Yaralı Karaca’nın inspeksiyon (gözle) ve palpasyon (elle hissederek) yapılan muayenesinde baldır kısmında bulunan Tibia kemiğinin ve çene kemiğinin (Mandibula) kırıldığı görüldü. Gerekli ilk müdahaleleri yapan ekipler yaban hayvanı olduğu için konu hakkında Çatalca İlçe Orman Müdürlüğü Milli Parklar Şefliğine bilgi verdi. Karaca tedavisinin devam etmesi için Çatalca İlçe Orman Müdürlüğü Milli Parklar Şefliği’nin görevli ekibine teslim edildi ve İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine nakli gerçekleştirildi.