Yarının büyükleri çocuklardan muhteşem gösteriler

Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali dünya çocuklarının dans ve müzik gösterileri ile coşku içinde devam ediyor.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” nedeniyle Çatalca’da bu yıl 8.si düzenlenen Uluslararası Çocuk Festivali çocuklara 3 gün neşe dolu günler yaşatıyor. Festival dünyaya barış, huzur, kardeşlik mesajları verirken aynı zamanda kültürler arası gelişime ve dostluğa köprü oluşturuyor.

Çocuklar danslarıyla büyüledi

Çatalca halkının yoğun bir şekilde takip ettiği festivalde İTO Ortaokulu Spor Salonu’nda gerçekleşen sahne gösterileri de yoğun izleyici karşısında yapılıyor.

Festivalin 2. gününde Kırgızistan, Çatalca Belediyesi Bayram Kıran Çocuk Bakımevi, Kartal Belediyesi, Hırvatistan, Renkli Rüyalar Anaokulu, Moldova, Özel İlkem Koleji, Çatalca Belediyesi Kırklareli Yöresi, Lozan Mübadiller Derneği(LOMDER), Çatalca Belediyesi Bale Kursu, Bulgaristan, Selimpaşa Piri Mehmetpaşa Ortaokulu, Pritnisnovia, Büyük Mübadele Derneği, Makedonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya (Kuzey Osetya) ekipleri birbirinden güzel gösterilerini sundu.

Bu festivalle dünyaya barış, kardeşlik mesajları veriyoruz

Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcıları Ayhan Tutun, Cengiz Uçar, Dursun Duran Kaya, Erhan Güzel, Fehmi Akyüz, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök’ün katılımlarıyla gerçekleşen programda Çatalca Belediyesi Başkanvekili Ufuk Akın bir konuşma yaparak,  gerçekleştirilen festivalle Çatalca’dan dünyaya barış, huzur ve kardeşlik mesajları iletildiğini dile getirdi. Başkanvekili Akın sözlerinde, “Barışa kardeşliğe olan çağrımızı hep birlikte çocuk masumiyetiyle tüm dünyaya Çatalca’dan bir kez daha yapıyoruz. Çatalca’da ekilen sevgi tohumları barışın, kardeşliğin sağlanması için yeşerecek, büyüyecektir. Savaşlara, acılara dur diyerek barışı, huzuru, kardeşliği Çatalca’dan hep birlikte dünyaya haykırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Nice 23 Nisanlarda, nice festivallerde buluşmak dileğiyle

Konuşmasında Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın mesajını da ileten Başkanvekili Ufuk Akın, “Çatalcalı çocuklarını dünya çocuklarıyla buluşturan, barışa, huzura ve kardeşliğe Çatalca’dan dostluk ateşini yakan Çatalca Belediye Başkanımız Cem Kara’ya sonsuz sevgi, saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Rahatsızlığı nedeniyle bugün aramızda olamayan Belediye Başkanımız Sayın Cem Kara’nın sizlere, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ilçemize, ülkemize ve tüm dünyaya huzur ve barış getirmesi dilekleri ile sevgi ve selamlarını iletiyorum” dedi.

Festivale ilçe içinden, ilçe dışından ve dünyanın dört bir yanından gelerek renk katan konuk ülke çocuklarına teşekkür eden Başkanvekili Akın emeği geçen herkese teşekkür etti. Akın sözlerinde, “Festivalimize katılarak, barış ve kardeşlik dileklerimize, coşkumuza katkı sağlayan, dünyaya hep birlikte barış mesajlarımızı ilettiğimiz bütün ekiplerimize, her alanda bizlere destek olan başta Sayın Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, etkinlik boyunca bizleri yalnız bırakmayan Siyasi Parti Başkanlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, Mahallelerinin, evlerinin kapılarını bizlere sonuna kadar açan Mahalle Muhtarlarımıza, Meclis Üyelerimize, tüm Başkan Yardımcılarımıza, Gaziler Derneğimizin Başkan ve Üyelerine, tüm güvenlik birimlerimize,  belediyemizin bütün müdürlüklerine ve personellerine, evlerinde yabancı çocukları ağırlayan, ekmeğini bölüşen, yüreklerinde yer açarak aile sıcaklığından mahrum bırakmayan gönüllü ailelerimize, çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlere, bizi takip eden çok değerli yazılı ve görsel basın mensuplarımıza, festivalimize katılarak bayram coşkusuna ortak olan Çatalca halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Sözlerinin sonunda Tüm çocukların ve ulusun bayramını kutlayan Çatalca Belediyesi Başkanvekili Ufuk Akın nice 23 Nisanlarda, nice 23 Nisan festivallerinde buluşmak temennisinde bulundu.