"Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz"

"Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz"

Tüm yurtta olduğu gibi Çatalca'da da "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" kampanyası doğrultusunda  trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek için nöbet tutuldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek için hazırlanan "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" kampanyası doğrultusunda ülke genelinde eş zamanlı olarak uygulanan nöbet ilçemizde de gerçekleştirildi.

Çatalca Ferhatpaşa İlkokulu önünde bulunan yaya geçidinde saat 13.00'da başlayan nöbete Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel ve Çatalca Garnizon Komutanı yanı sıra ilçe dışında olması nedeniyle programa katılamayan Belediye Başkanımız Mesut Üner'i temsilen belediye başkan yardımcılarımız ve ilçe protokolu katılım gösterdi.

Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın

‘Yaya Geçidi Nöbeti’ farkındalık etkinliği ile  trafikte yaya önceliğine dikkat çekilirken aynı zamanda da
“Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadır." şekline getirilen 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74'üncü maddesinde yapılan değişik hatırlatıldı.