Yeşilin Her Tonu Çatalca'da Halkla Buluşuyor

İstanbul'un oksijen kaynağı, yeşilin her tonunu içinde barındıran, en yeşil ilçe Çatalca yeni bir yeşil alan kazanıyor. Projede çocuklar da yetişkinler de düşünülerek; çocuk oyun alanı, fitness alanı, seyir terası, oturma alanları ve sirkülasyon yolları ile geniş bir yaşam alanı oluşturuluyor.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla 2009 yılından bu yana Çatalca Belediye Başkanlığı görevini yürüten Cem Kara, ailelerin birlikte güzel vakit geçirebileceği, çocukların eğleneceği yeni yaşam alanlarının oluşturulması için tüm boş alanları değerlendirecek çalışmalara imza atıyor.

Çevre düzenlemeleri ve imar planlamalarıyla Çatalca'nın çehresini değiştiren Başkan Cem Kara, vatandaşların talepleri doğrultusunda tüm birimleri ile çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Tahta Köprü Sokak'ta Hummalı Çalışma

Çatalca'ya yeni bir yaşam alanı kazandırmak adına Park ve Bahçeler Müdürlüğü son olarak Şair Necmettin Halil Onan Bulvarı ve Tahta Köprü Sokak kesişiminde bulunan yaklaşık 750 m² yüzölçümüne sahip alanda çevre düzenleme çalışmalarına başladı. Projede çocuk oyun alanı, fitness alanı, seyir terası, oturma alanları ve sirkülasyon yollarına yer verildi.

Yapımına başlanan alanda, kot farkı nedeniyle iki kademe oluşturuldu. Kademeler birbirlerine merdivenlerle bağlandı. Üst kademede fitness alanı ve seyir terası şeklinde oturma alanları oluşturulurken alt kademede çocuk oyun alanı için geniş bir yer ayrıldı.

Çevre düzenleme çalışmasına bölgede yaşayan halk olumlu tepkiler verirken, çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Parkın en kısa sürede; aydınlatması, bitkilendirmesi, çim alan tesisi ve kent mobilyaları ile tamamlanıp bölge sakinlerinin kullanımına sunulması planlanıyor.