YÖRESEL ÇALGI YARIŞMAMIZDA KAZANAN ÇATALCAMIZ OLDU

21. Erguvan Festivalimiz kapsamında düzenlenen ve hava muhalefeti nedeniyle ertelenerek bugün gerçekleştirilen “Yöresel Düğün Çalgıları Yarışması’na” katılan her biri birbirinden değerli Çatalcalı sanatçılarımız izleyenlere müzik ziyafeti sundu.

Çatalca’mızın değerlerine sahip çıkan Başkanımız Mesut Üner ilçemizle özdeşleşen ve her biri kendi müzik aletinde usta sanatçılarımızı vatandaşlarımızla buluşturdu.

Başkanımız Mesut Üner tarafından özellikle yöresel değerlerimizin ön plana çıkarılması ve ilçemizin tanıtımına katkı sağlaması için içinde birçok farklı etkinliği barındıran Erguvan Festivalimizde yer verilen fakat hava şartları nedeniyle ertelenen Yöresel Düğün Çalgıları Yarışması bu akşam yapılarak izleyenlere müzik ziyafeti verdi.

Can Demirci ve Ekibi, Onur Örgi ve Ekibi, Karacaköylü Vahdet ve Ekibi, Tolga Karasu ve Ekibi, Yılmaz İvgen ve Ekibi ile Onur Dursun ve Ekibi’nin katıldığı yarışmanın jüri üyeleri Fırat Sabuncu, İmam Bakır Demirkul, Erdal Keleş, Aykut Büyükçınar, Ahmet Rasim Yücel ve Mehmet Şerif Aydın’dan oluştu.

Geçmişten günümüze düğün denildiği zaman akla gelen çalgılarımızın kıyasıya yarıştığı yarışmada tüm ekipler dinleyicilerden tam not aldı. Adeta binlerce insanın katıldığı düğün tadında gerçekleşen yarışmaya yerlerinde duramayan vatandaşlarımızın dansları eşlik etti.

Yarışmacıların performanslarının sergilenmesinden sonra ise sahneye Çatalca’mızın duayen sanatçıları çıkarak alkışlar eşliğinde sanatlarını icra etti.

Jüri Üyelerimiz tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Yöresel Düğün Çalgıcıları Yarışmamızda Onur Örgi ve Ekibi birinci, Yılmaz İvgen ve Ekibi ikinci, Tolga Karasu ve Ekibi üçüncülük ödüllerine sahip olurken katılan tüm ekiplerimize ve geceye renk katan duayen müzisyenlerimize mansiyon ödülü verildi.

Düğün denince aklımıza bu çalgılar gelir

Dereceye giren yarışmacılara ödülleri Başkanımız Mesut Üner tarafından verildi. Her bir gruba böylesine güzel bir müzik şöleni sundukları için teşekkür eden Başkanımız Mesut Üner, “Geleneklerimizi, göreneklerimizi yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak gerçekten çok önemli. Çatalca’mız müzik anlamında önemli bir noktada. Düğün dediğimiz zaman aklımıza gelen enstrümanlar, kulaklarımızın aşına olduğu müzikler var. İlçemizde bu çalgı aletlerini adeta konuşturan her biri birbirinden değerli sanatçılarımız var. Erguvan Festivalimizde bu değerlerimize sahip çıktığımız göstermek, aynı zamanda tanıtımını yapmak istedik. Ertelediğimiz ve bugün gerçekleştirdiğimiz Yöresel Düğün Çalgıları Yarışmamıza katılan ve bizlere muhteşem saatler yaşatan tüm müzisyenlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Bizler için her biri yarışmanın birincisi gönüllerimizin birincisi, kazanan Çatalca’mızdır” ifadelerini kaydetti.