Evlilik İçin İstenen Belgeler

Daha mutlu bir Çatalca için…

EVLİLİK İÇİN İSTENEN BELGELER

1-Evlilik için fotoğraflı SAĞLIK RAPORU (Aile Hekiminden) sağlık raporunda Talesemi (Akdeniz Anemisi) testi yapıldığına dair ibarenin bulunması zorundadır. Sağlık raporundaki fotoğraf ile evlilik işlemlerinde kullanılan fotoğraf aynı olmalıdır.

2-Çiftlerin birisinin Çatalca’da ikamet etmesi gerekmektedir. İkamet etmeyen diğer kişi ise E- Devlet’ ten  Adres Yerleşim Belgesi getirmesi zorundadır.

3-Nüfus cüzdanlarının asılları ve arkalı önlü fotokopilerini getirmek zorundadırlar, (Sürücü belgesi, pasaport v.b.geçerli değildir), resimsiz nüfus cüzdanları kabul edilemez, evli kimlikle müracaat edilemez, boşanma varsa boşandıktan sonra değiştirilmelidir.

Kesik, yırtık, kazıntı, yıpranma, silinti ve 10 yılı aşmış olan durumlarda kimlik değiştirilmelidir.

4-Çiftlerin 6 şar adet vesikalık fotoğrafı orijinal, mat olmalı fotokopi ve parlak olmamalı, son 6 ay içinde çekilmiş olmalı, evlilik evraklarında kullanılan tüm resimler aynı olmalıdır.

İZİN BELGESİ ALMAK İSTEYENLER

Yukarıdaki 4 maddeyi hazırlayıp birlikte gelmeleri gerekir.

İZİN BELGESİ İLE GELENLER

İlçe dışında ikamet edenlerin müracaatlarında ise ikamet ettikleri ilçenin evlendirme memurluğunca düzenlenmiş izin belgesi ve üçer fotoğrafla ve kimlikleri ile başvurmaları gerekmektedir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

1-Çiftler birlikte müracaatı zorunludur.

2-Eksik evrak ile kesinlikle kayıt kabul edilmez.

3-Evraklar ilgili kurumdan alındığı tarihten itibaren 6 ay geçerlidir.

4-Bayan kızlık soyadını kullanabilmesi için müracaat esnasında beyanda bulunması gerekir.

5-Yabancı uyruklu kişiler bizzat evlendirme memurluğumuzdan bilgi almalıdır.

NOT:

1-Çiftler 18 yaşını bitirmiş 19 yaşına girmiş olmalıdır. 16 yaşını bitirip, 17 yaşına girmiş olanlar mahkeme izni ile, 17 yaşını bitirip

18 yaşına girmiş olanlar Anne ve Babanın Noterden onaylı muvafakatname izni ile evlenirler.

2-Boşandıktan veya dul kaldıktan sonra 10 ay (300 gün) içinde evlenmek isteyen bayanların mahkemeden bekleme süresinin kaldırılması kararını getirmeleri gerekir.

3-Mal ayrılığı talebi olanlar noterden yaptırmış oldukları Mal Ayrılığı Sözleşmesini Nikah’tan önce getirmeleri gerekmektedir.

4-Hazine ve Maliye Bakanlığı 31.12.2019 Tarih ve (30995 sayılı 4.Mükerre) Resmi Gazete’de yayınlanan 140 TL. Aile Cüzdan Ücreti müracaat esnasında Belediye Veznesine yatırılacaktır.

Salonla ilgili her türlü bilgi ve ücret detayları;

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden alınacaktır.

ÇATALCA EVLENDİRME MEMURLUĞU

Nazım Özbay Kültür Merkezi Çatalca Tel: 0212 7894258

Çiftlerimize Ömür Boyu Mutluluklar Dileriz….

NOT: Pandemi sürecinde Belediyemizde nikâh işlemlerimiz 2 şahit eşliğinde devam etmektedir.

Bilgi için 0212 789 42 58 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.